Op mijn site wil ik kleine, duurzame en/of lokale ondernemers een podium bieden. Ik ben erg fan van kopen bij lokale en kleine ondernemers, ik vind het leuk om hen te steunen maar vooral een product met een verhaal vind ik tof! Vandaag het verhaal achter: Stadsgenootjes uit Rotterdam!

Ik sprak met Olaf af via een online meeting, Olaf en zijn zus Marise zijn de bedenkers achter de onderneming: Stadsgenootjes! Naar mijn idee super tof concept, muisjes in eigen clubkleuren, namelijk in de kleuren van jouw stad of provincie of streek!

Wie zijn de gezichten achter Stadsgenootjes?
”Samen met mijn tweelingzus Marise heb ik het concept Stadsgenootjes bedacht. We komen beide uit Rotterdam, Marise heeft de afgelopen acht jaar in Kenia gewoond. We bedachten: Hoe gaaf zou het zijn om samen een onderneming op te starten?”

Hoe kwamen jullie op het idee voor Stadsgenootjes?
”Ik wilde altijd al eens voor mezelf beginnen, zo bedacht ik een Rotterdams snoepje, zoiets bestond nog helemaal niet’. Zo hebben ze in Den Haag het Haagse Hopje en nu hebben wij in Rotterdam het Rotterdammertje! Deze worden helemaal geproduceerd binnen de poorten van Rotterdam. Mijn tweelingzus Marise en ik wilden graag samen een onderneming beginnen. Het idee voor de Stadsgenootjes ontstond doordat ik bij de geboorte van haar dochters altijd een pakje roze muisjes van De Ruijter opstuurde naar Kenia. We kwamen er achter dat bij een geboorte van een kindje gemiddeld 30 beschuitjes worden gesmeerd. Wij dachten: kunnen wij hier niet iets mee? ”

”Het idee werd echt goed opgepakt in verschillende steden en door de media! Op de eerste dag kregen we al 100 bestellingen binnen! Een goede bijkomstigheid van onze Stadsgenootjes is dat ze glutenvrij zijn, hier krijgen we erg veel positieve reacties op! Daarnaast hebben we nu ook vegan Stadsgenootjes, het lijkt ons meer dan logisch dat onze producten ook veganistisch zijn.”

Hoe zetten jullie je als ondernemers in voor een mooiere wereld?
”Wij willen met ons product echt mensen blij maken. Onze mailbox stroomt vol met de vraag: Kunnen jullie ook Stadsgenootjes maken in de kleuren van mijn stad? Dat is gaaf om te horen, dat betekent dat men het een goed product vindt! We kunnen op dit moment nog niet voor iedere plaats in Nederland Stadsgenootjes maken, wel komen er binnenkort Landsgenootjes aan in mooie pastel regenboogkleuren!”

”Daarnaast zijn onze Stadsgenootjes vegan en glutenvrij. Het is gaaf om te horen dat mensen met een glutenallergie nu opeens weer een beschuitje met muisjes kunnen eten!”

Wat maakt jou blij als je bezig bent met Stadsgenootjes?
”De reacties die we krijgen van mensen! We krijgen dagelijks bevestigingen van mensen dat ze fan zijn van ons product, dat is echt tof! Een lach op het gezicht van mensen toveren staat bij mij vooraan, dat vind ik het aller belangrijkst.”

Wat zijn jullie doelen en dromen?
”Ons doel is dat Stadsgenootjes een blijvertje is, een volwaardig alternatief voor de traditionele muisjes. Dat betekent niet dat we de traditionele muisjes willen vervangen, maar we zouden er graag naast staan. Een droom is misschien nog wel een optie dat mensen zelf kleurencombinaties kunnen samenstellen.”

Van Stadsgenootjes mag ik met jullie een kortingscode delen! Dat is een beschuitje waard!
Met de code: MILOU krijg je tot en met 31 maart 15% korting op je gehele bestelling.

Je kunt de producten van Stadsgenootjes bestellen via hun site.

Foto’s door: Stadsgenootjes